2 mars 2011

Min resa och vad jag känner nu motför hur jag kände då...

Sitter på jobbet just nu och känner mig allmänt taggad men ändå inte. Jag sitter och tänker på min viktnedgång. Sitter och tänker på den resa jag har gjort hittils.
För tre månader sedan var jag i Stockholm och såg på Rumble of the kings. Jag skulle ju ut på kvällen så jag hade tagit med mig en skjorta. Innan så skulle jag gå och se på Rumble of the kings på hovet.
Vi åkte in tidigt på morgonen, vi var ju i Stockholm. Då måste man passa på att gå på stan lite innan. Jag minns att jag efter en halvtimme kände att jag inte ville ta av mig jackan pga av att jag hade svettats igenom tröjan. Trapporna kändes hur långa som helst och jag var en gorilla som skulle försöka samsas på samma yta som små lamm. Alla var i vägen, jag var i vägen för alla.

Senare kom vi till hovet. Där såldes de T-shirts. Snygga design T-shirts som man kände igen från UFC på tvn. Skitsnygga. Efter att ha sökt i över 20 minuter hittade jag en enda i min storlek. Jag köpte den. Den var snygg, men inte den snyggaste men den var i min storlek. Det var det viktiga då.
Sen skulle vi sätta oss på stolarna och se fighten. Skitmäktigt var det, perfekta platser. 3 stycken bredvid varandra satt vi. Jag i mitten. Efter första pausen så tog jag platsen längst ut. Jag hade trängt ut de andra. De hade inte sagt något men jag kände det. Jag välde över på deras platser.

Jag när jag var som störst.
Efter matchen skulle alla ut i arenan. Återigen så var jag Gorillan. Jag gjorde mitt bästa för att försvinna, bli mindre. Men jag tog i allt. Trängdes på tunnelbanan. Alla stod som packade sillar. Jag var en packad valross.

In på krogen, hängde in jackan i garderoben, två sekunder senare så skyndade jag in på toaletten. Försökte så diskret men så snabbt som möjligt tvätta av mig stanken efter en dag som gorilla på stan. Parfymen som jag tagit på mig på morgonen doftade inte längre. Gjorde mitt bästa för att inte lukta äckligt. Hellre neutralt. Gott var inte att tänka på.

Misstolka inte min text, alla tre händelserna var skitroliga. Hade en jättetrevlig dag där i Stockholm. Men den hade kunnat varit lättare. Så otroligt mycket lättare.



Idag så kan jag inte använda skjortan längre. Skjortan som jag inte kunde stänga där i Stockholm. Den är för stor nu. Inte bara en utan två storlekar förstor. T-shirten jag köpte där, den som satt tajt men passade. Den har jag på mig idag, var försenad imorse så jag tog på mig den utan att tänka. Jag ser 10kg tyngre ut i den. Den är ett jävla tält. Jackan jag hade där kan jag inte ha längre. Får panik i den. Den är gigantisk. Jag har köpt en ny jacka.

Att gå på stan är inte ett problem längre, det är ett nöje. Jag kan kolla på kläder i vanliga butiker. Jag kan gå in i en butik och prova 5-6 tröjor bara för att jag kan ha dem. Känns fantastiskt.

Då har ändå min resa från Fet till Smal bara börjat. Jag är fortfarande en tjockis. Men jag är en tjockis vart vikt går nedåt istället för uppåt.

4 kommentarer:

  1. Bra skrivet, du är på rätt väg!

    SvaraRadera
  2. Tur att du hela tiden varit samma goa valross/gorilla. Tänker du bli en leopard eller kanske en kramgo hund?
    P

    SvaraRadera
  3. Du är bara för go och härlig du Ante! :)
    Kämpa på! =) Och det ska bli roligt att få kramas med dig igen när vi ses! Ingen har kramar som du!
    // Sara Blond =)

    SvaraRadera
  4. Faan va duktig du är att sätta ord på känslor. Starkt av dig att vara så ärlig. Fortsätt inspirera oss tjockisar!

    SvaraRadera