14 september 2013

Ulvö Löpläger del 4

Vilken förmiddag det har varit! Klockan 08.00 hämtade en attackbåt upp oss i hamnen ute på Ulvön. Under båtfärden så gick vi igenom hur vi skulle springa och planerade vart man kunde vika av om man ville ha en lättare eller svårare rutt. Viktigast var att alla skulle kunna springa på sin nivå.












Efter ca 30 minuter så nådde vi fastlandet och efter att ha landstigit så gav vi oss iväg.
Vi började med en lättare stigning där vi höll ned tempot tills kroppen var varm. Sen kom vi fram till första bergsstigningen där pulsen snabbt gick upp i ett AIII-tempo och jag fick tänka till så jag inte la mig längst fram och slet onödigt hårt. Med jämna mellanrum så vände de som låg längst fram och joggade ned för att möta upp de sista i gruppen så att vi höll samlad trupp.
Efter ungefär en timme så nådde vi toppen och jag fick än en gång häpnas av de fantastiska landskap jag har haft förmånen att växa upp i men som jag besökt allt för sällan. Innan toppen så fick vi dessutom ta oss igenom Slåttdalsskrevan där det sägs att inspelningen av Ronja Rövardotter ägde rum.



















När vi sedan vände oss för att starta vår färd utför berget igen så tog vi en annan väg utför där vi fick variera löpningen ordentligt. Allt från att småklättra utför bergsklipporna till att snava sig igenom rullstensåsarna och sedan släppa lös och låta benen rulla i full fart utefter de utlagda bräderna som skapade en gång. Det var efter en sådan "spång-gång" som jag (såklart) gjorde en fantastisk kullerbytta. Springandes i täten så kände jag mig pigg efter ett långsammare parti och verkligen kände på utförslöpningen. Det jag inte tänkte på att de tjocka plankorna faktiskt legat ute i skogen i ex antal år så vips så knäcktes en bräda och jag flög framlänges, slog i bägge knäskålarna och sen lyckades jag rulla ihop mig till en boll och landa ute i mossan. Lyckligtvis så gick allting bra så när som lite skrapsår på knäna och jag kunde fortsätta springa.











Efter att ha fyllt på vätska direkt ur en bäck (för övrigt de friskaste vatten som jag druckit) så nådde vi till slut stranden.
Där avslutade vi den tre timmar långa löpningen med att springa efter en plan skogsstig de sista 45 minuterna.
Det var ett mört gäng på elva personer som nådde fram till bryggan där båten nu plockat upp oss. Om några minuter så är vi framme ute på Ulvön igen och det ska bli riktigt skönt med en dusch och sedan en go lunch. I eftermiddag så ska vi få lyssna på en föreläsning sen är det dags att springa igen.
Livet är underbart!
- from my awesome iPhone!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar